Pentue on syntynyt 16.9.2004. Pentueen vanhemmat:
  Isä: FIN MVA HawkEire's Spirit O'Barksdale "Ramon"
  Emä: BH Roxier's Sweet Melody "Dee"
Kuvia pennuista 5 vuorokauden, 10 vuorokauden ja 4 viikon ikäisinä
 

16.9.2004 Deen ja Ramonin pennut syntyivät! 9 kpl jälleen, ja vieläkin isompia kuin viime kerralla.
Suurin kaikista on trikkipoika, jonka syntymäpaino oli yli 400 g. Pienin puolestaan on
trikkityttö, paino "vain"  284 g. Ei ihme, että Deen vatsa oli kuin tynnyri.

17.9.2004 Totuttelemme kaikki elämään suurperheen kanssa. Makuuhuone on toistaiseksi rauhoitettu Deelle ja pennuille, muut koirat pääsevät tutustumaan pentuihin vasta myöhemmin. Oma sänkyni on tietenkin makuuhuoneessa, muuta sinne ei juuri mahdukaan. Sain nukuttua ensimmäisenä yönä jo ihan hyvin, sillä Dee huolehtii pennuista omatoimisesti. Vain kerran yksi pennuista oli jotenkin ajautunut eroon äidistä ja vikisi, joten heräsin nostamaan sen pentukasaan.

20.9.2004 Tänään olin ensimmäisen päivän poissa kotoa, pennuille oli värvätty hoitotädeiksi Leena ja pikkuinen Ronja. Paljoakaan ei Deen avuksi tarvitse mennä, mutta täysin yksin ei katrasta uskalla kuitenkaan jättää. Dee pysyttelee vielä tiukasti pentulaatikossa pikaisia ulkoiluja lukuunottamatta.

 

  Laatikollinen unikekoja

25.9.2004 Dee siirtyy usein öisin nukkumaan lattialle pentulaatikon viereen (laatikossa on varmaan aika lämmin), mutta menee taitavasti takaisin laatikkoon syöttämään pentuja pari kertaa yössä. Laatikkoon meneminen vaikeutuu koko ajan, sillä pennut alkavat vähitellen liikkua enemmän eivätkä pysyttele yhdessä läjässä. Ja laatikko on aika täynnä pentuja... :-)

 
  Pariviikkoiset pennut könyävät

1.10.2004 Pariviikkoiset pennut alkavat liikkua laatikossa jo aika paljon. Pennut myös leikkivät keskenään ja purevat toisiaan kuonoista. Laatikkoon meneminen vaatii Deeltä melkoista oveluutta: kun se haluaa mennä laatikkoon, se työntää ensin päänsä laatikon laidan yli, jolloin pennut haistavat, että äiti on jossain lähellä ja lähtevät kaikki laatikon yhdelle laidalle Deetä kohti. Kun pennut on näin houkuteltu yhteen läjään, kiertää Dee kiireesti laatikon tyhjälle puolelle ja heittäytyy sinne makaamaan. Helppoa, kun sen osaa :-)

7.10.2004 Kolmeviikkoisina pennut alkavat täyttää pentulaatikon jo siinä määrin, ettei Dee kerta kaikkiaan mahdu sinne. Niinpä muutto on edessä. Tosin pentujen ei tarvitse muuttaa toiseen huoneeseen, vaan ainoastaan toisenlaiseen tilaan. Pentulaatikko kannetaan pois, ja tilalle rakennetaan aitaus, jonka lattiapinta-ala on noin viisi kertaa aiempaa suurempi. Pennut kiukuttelevat äänekkäästi joutuessaan ensimmäistä kertaa aitaukseen: niiltä on kuulemma viety kaikki tuttu ja turvallinen. Dee pääsee aitaukseen hyppäämällä ensin sänkyyn ja siitä edelleen pentujen joukkoon. Hyppääminen näyttää mielestäni hurjalta, kun pentuja on siellä täällä, mutta onneksi Dee osaa homman eikä kukaan jää alle.

 
  Uusissa tiloissa

17.10.2004 Pentuja on tänään valokuvattu oikein urakalla. Yhdeksän pennun kuvaaminen kahden ihmisen voimin vie aikaa noin viisi tuntia... huh. Jonkinlaiset neliviikkoiskuvat sentään onnistuttiin saamaan, katso tulokset täältä.

18.10.2004 Neliviikkoiset pennut temmeltävät pitkin huushollia aina kun olen kotona. Jälleen kerran "isot siskot" Chili ja Dimmie ovat osoittautuneet erinomaisiksi lastenhoitajiksi. Chili-paralla tosin on jonkinlainen uskottavuusongelma: kun pennut kiipeilevät sen päällä ja kiskovat sitä turkista ja korvista, se irvistää niin että takimmaisetkin hampaat näkyvät. Pennut eivät kuitenkaan häiriinny siitä vähääkään todettuaan, ettei Chili ikimaailmassa tee niille mitään pahaa. Niinpä Chili saa irvistellä ihan rauhassa.

 
  Lastenhoitajat Chili ja Dimmie

24.10.2004 Pentuja on käyty katsomassa melko ahkerasti, pentujen tulevat uudet omistajat vierailevat tiheästi. Vain kahden pennun uusi koti ei ole vielä selvillä. Mieleni tekisi kovasti pitää itselläni toinen merletytöistä (olenhan merleaddikti!), mutta kun koirakiintiö on jo enemmän kuin täynnä...

26.10.2004 Pentujen nimet on nyt päätetty, ja rekisteröintipaperit on lähetetty Kennelliittoon. Tästä tuli Mövenpick -pentue johtuen toisesta suuresta addiktiostani: jäätelöstä ja erityisesti Mövenpick -jäätelöstä.
 
Tricolour-uros Ruffenuff Espresso Croqant          
Tricolour-uros Ruffenuff Liqueur Cafe  
Tricolour-uros Ruffenuff Cafe Macchiato  
Tricolour -uros Ruffenuff Arnold's Donut      
Tricolour-uros Ruffenuff Summer Shimmer  
Tricolour-narttu Ruffenuff Lemon Melissa  
Tricolour-narttu Ruffenuff Macadamia Dulce  
Blue merle -narttu Ruffenuff Vanilla Dream  
Blue merle -narttu Ruffenuff Stracciatella  
  Luettelosta huomaa, että kahden pennun nimet poikkeavat Mövenpick -teemasta: iso poika sai nimekseen Arnold's Donut (joka myöskin on herkkuani :-) sillä se on kaiken aikaa muistuttanut erehdyttävästi pyöreätä donitsia. Suvin itselleen valitseman pennun nimi räätälöitiin tarkoituksenmukaiseksi: Summer Shimmer eli "Suvin säihke" ;-) . Jos olisimme Englannissa, olisi pennun nimi varmaankin Ruffenuff Summer Shimmer for Goldshimmer...

1.11.2004 Pennut ovat tänään käyneet silmätarkastuksessa Mevetissä. 6 pennun silmät todettiin CEA-vapaiksi, ja 3:lla oli minimaalinen CRD. Hienoa, yhdelläkään ei mitään vakavampaa!

3.11.2004 Kullekin pennulle on tehty oma sivu, löydät pentujen omat sivut tätä kautta.

6.11.2004 Niinpä niin, 7 viikkoa ja 2 päivää on kulunut pentujen syntymästä on kulunut, ja pennut alkavat vähitellen lähteä uusiin koteihinsa. Kolme pentua on jo lähtenyt, ja kahta pentua tullaan hakemaan huomenna. Loput lähtevät lähipäivinä, ja koti tuntuu kovin hiljaiselta...